Project references

Facts:

  • Location: Aarhus, Denmark
  • Year: 2010 – 2014
  • Architect: Henning Larsens Architects
  • Contractor: MT Højgaard A/S, Lindpro A/S
  • Photo: Jens Markus Lindhe

Moesgaard Museum

The new museum outside Århus enjoys an excellent location and its slanted roof landscape of grass, moss and flowers makes it an unmistakable sight when viewed from the sea.

The interior of the building has been given a terraced layout, inspired by archeological excavations where history is uncovered one layer at a time. Visitors can experience the museum through an organic series of exhibitions and scientific experiments, as explorers moving through time and space.

Light-coloured Oppdal quartzite with an antique brushed surface, ensures that the museum’s characteristic design works in harmony with its natural surroundings.

Material deliverance:

2500 m² light Oppdal tiles antique brushed 20/30/40 cm x fl, t: 12 mm